Om oss

På Blidögatans förskola är alla välkomna. Här ger vi alla barn möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Hos oss finns stora utrymmen och med tillgängligt och utmanade material bjuder vi in till möten och lärande under hela dagen.

Blidögatans förskola ligger i Rydebäck, ett lugnt villaområde vid havet en mil söder om Helsingborg. Vi finns i ett naturskönt område med gott om gröna ytor och spännande stigar bland buskar och träd. Vi har nära till områdesbiblioteket och ett stenkast bort breder Öresund ut sig. Stranden i Rydebäck är ett perfekt besöksmål för förskolebarnen året runt. Förskolan har åtta avdelningar för barn i åldrarna 1-5 år och barnen delas in i grupper efter intresse och mognad, under delar av dagen.

På Blidögatans förskola ser vi det som naturligt att föräldrarna är en aktiv del av verksamheten. Lika viktigt som att barnen trivs hos oss är det att föräldrarna har en trygg känsla i maggropen när de lämnat och hämtat på förskolan. Vi skapar trygghet genom att se till att alla pedagoger har ett gemensamt förhållningssätt gentemot barnen och en samsyn kring hur vi skapar bästa förutsättningarna för barns utveckling och lärande. Hos oss vet alla vart vi är på väg och varför.