Hållbar förskola

Vi är en Grön Flagg-certifierad förskola, via Håll Sverige Rent. Grön Flagg är ett verktyg där förskolan arbetar med hållbar utveckling för både miljö och människa.

Vårt tema just nu handlar om livsstil och hälsa. Vi arbetar med att må bra fysiskt och mentalt och hur vi mår bra med bra mat. Att må bra fysiskt, innebär att barnen på olika sätt får möjlighet att prata och reflektera över kroppen. Hur den fungerar och vad som är bra för den.

På våren springer vi Bamseloppet tillsammans. Då vi tränar innan och har olika banor så att alla kan delta och lyckas. Att må bra mentalt innebär att barnen får tillfällen att prata och reflektera över hur man kan vara en bra kompis och hur man kan värna om sig själv.

Att må bra med bra mat innebär bland annat att barnen är med och sår, sköter om, skördar och till slut äter det som växt i våra odlingslådor. Vi vill skapa intresse och förståelse hos barnen för naturens olika kretslopp. Och hur natur, människa och samhälle påverkar varandra.

Läs mer om Grön Flagg här.